Οι απότομες και τεράστιες αυξήσεις των οικοδομικών υλικών οδήγησαν σε αυξήσεις ύψους μέχρι και 40% στις τιμές των ακινήτων επηρεάζοντας τους Κύπριους ως προς την επιλογή τους για το σπίτι / διαμέρισμα που θέλουν να αγοράσουν, σημείωσε ο Μαρίνος Κυναιγείρου, Πρόεδρος Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών μιλώντας στην εκπομπή Business Hour By Brief την Παρασκευή (10/6)

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι τα στεγαστικά δάνεια έχουν μειωθεί, σημείωσε πως έχει μειωθεί ή και καταργηθεί το φαινόμενο όπου κάνουν στεγαστικό δάνειο οι πολίτες με σκοπό να αγοράσουν καινούργιο ακίνητο.

Διαβάστε ακόμη: Οι τιμές ενοικίων ενδεικτικά ανά επαρχία

Όπως επεσήμανε, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου εξασφάλιζαν άδεια οικοδομής για να κτίσουν το δικό τους ακίνητο / κατοικία και στο διάστημα των προσφορών είδαν μια αύξηση του 40%. «Υπάρχει προβληματισμός στους ενδιαφερόμενους, στασιμότητα και περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί», εξήγησε.

Την ίδια ώρα, παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για αγορά μεταχειρισμένων ακινήτων τους πρώτους μήνες του 2022, σε σύγκριση με τους πρώτους μήνες του 2021, όπως επεσήμανε ο κ. Κυναιγείρου.

ΠΗΓΗ BRIEF ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ