Ξεκάθαρος ο Υπουργός Οικονομικών για το θέμα των ενοικίων – «Δε μπορεί να γίνει επιδότηση ενοικίου» – Τι έπραξαν οι άλλες χώρες – Αύριο συμπληρωματικές προτάσεις για το θέμα των ενοικίων

Κατηγορηματικός και ξεκάθαρος ήταν για ακόμη μία φορά ο Υπουργός Οικονομικός Κωνσταντίνος Πετρίδης, για το θέμα της επιδότησης ενοικίων σε επιχειρήσεις.

«Δε μπορεί να γίνει», τόνισε μιλώντας στο «Πρωινό Δρομολόγιο» παρά το γεγονός όπως είπε ότι είναι σε δύσκολη θέση που πρέπει να γίνει αυτό τόνισε ότι πρέπει να είμαστε νοικοκυραίοι.

«Δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα για πολύ απλούς λόγους. Πρωτίστως γιατί δεν υπάρχει δημοσιονομική δυνατότητα», είπε ενώ σχολιάζοντας αυτό που έγινε στην Ελλάδα εξήγησε ότι αυτό δεν ήταν επιδότηση.

«Αυτό που έγινε στην Ελλάδα και ήταν μοναδικό. Ήταν η δια νόμου μείωση 40% των ενοικίων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Αυτό που έγινε στις άλλες χώρες είτε προσπάθησαν μέσω του όπλου της ρευστότητας ή κάποιας επιδότησης να βοηθήσουν στα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένου και του ενοικίου ή να γίνει η δια νόμου αναστολή της καταβολής του ενοικίου για μία περίοδο ενός ή δύο μηνών και κάποια αναδιάρθρωση, δηλαδή σε ένα χρόνο να πληρωθούν τα χρωστούμενα».

Συμπλήρωσε ότι αύριο θα υπάρχουν κάποιες συμπληρωματικές προτάσεις όσον αφορά τα ενοίκια στα πλαίσια του νομικού μας συστήματος αλλά αντιλαμβανόμενοι, όπως πρόσθεσε, και τη δυσκολία στην αγορά.

Εξήγησε ότι πρέπει να βλέπουμε την οικονομική πολιτική σφαιρικά και ολιστικά. «Μπορείς να πάρεις ένα φθηνό δανεισμό για να αντέξεις ένα ενοίκιο ενός ή δύο μηνών, αν πάρεις και μία επιδότηση για τα λειτουργικά σου θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο, αν γίνει και ένας διακανονισμός με τον ιδιοκτήτη», ανέφερε τονίζοντας ότι ήταν πολλοί οι ιδιοκτήτες που έκαναν διακανονισμούς κάνοντας έκκληση στο κράτος να βοηθήσει και αυτόν που θα κάνει τον διακανονισμό, «τότε αυτό το μείγμα των πολιτικών που θα οδηγήσει την αγορά στην επιβίωση είτε αυτή αφορά τα ενοίκια, είτε να πληρώσουν τους προμηθευτές , είτε λειτουργικά έξοδα είτε μισθοδοσία».

ΠΗΓΗ  Cyprus Times