Για «απαράδεκτα περιστατικά απάτης που αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων από επιτήδειους και για γάγγραινα» στην παράνομη κτηματομεσιτική δραστηριότητα κάνει λόγο το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, το οποίο σημειώνει ότι «δυστυχώς η δράση τους εν μέσω καραντίνας είχε ως αποτέλεσμα να εξαπατήσουν πολίτες και να τους αποσπάσουν υπέρογκα ποσά με ψευδείς παραστάσεις».

Με ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών, «καταδικάζει απερίφραστα τις παράνομες αυτές ενέργειες και καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων ενώ το κοινό καλείται και να συνδράμει στην πάταξη της παρανομίας εάν περιέλθει στην αντίληψή τους παράνομή ή ύποπτη ενέργεια».

Επίσης, «το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών εφιστά την προσοχή του κοινού και το καλεί να ζητά να του προσκομιστεί η επαγγελματική ταυτότητα κτηματομεσίτη, η οποία εκδίδεται από το Συμβούλιο, το μόνο νόμιμο όργανο εποπτείας του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν ήδη δύο περιστατικά» για τα οποία το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών ζήτησε τη συμβολή της αστυνομίας για σύλληψη των παρανομούντων.

Η πρώτη περίπτωση αφορούσε γυναίκα στην επαρχία Λάρνακας, η οποία ενεργούσε παράνομα ως κτηματομεσίτης, εξαπατώντας το κοινό αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για ενοικίαση ή αγορά ακινήτου.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά 56χρονο από τη Λεμεσό, ο οποίος φέρεται να παρουσιάστηκε ως μεσάζοντας στην πώληση χωραφιού, καταφέρνοντας να αποσπάσει από τον επίδοξο αγοραστή χρηματικό ποσό συνολικού ύψους €20,000.

Η αστυνομία καταζητεί τον 56χρονο για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη  υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στην Πάφο.

 

ΠΗΓΗ Της Γεωργίας Χαννή STOCKWATCH